A MikroT Kft. (Alapítás éve: 1993) Budapesten az MTA KFKI Csillebérc Campus területén található. A Campus az ország legnagyobb kutatási és innovációs centruma a fizikai tudományok területén, ahol az akadémiai kutatóintézetek  mellett legalább 40 vállalkozás is működik részben a fizikához kapcsolódó K + F, részben a gyártás és kereskedelem területén.

 

A MikroT Kft. alapítói kutató mérnökök, akik több, mint 20 éves gyakorlattal rendelkeznek a mikroelektronikai technológiák, a fotolitográfia, maszkkészítés, finom nedveskémiai maratások, mikronos struktúrálás, finommechanika, elektronikai „packaging” kutatási és gyártási területein.

 

A MikroT Kft. legnagyobb ereje – túlmenően különleges technológiai lehetőségein – abban van, hogy a cég fogékony az innovációra és nyitott az új, elsősorban „custom” típusú feladatok iránt. A MikroT Kft. súlyponti tevékenysége a vevők egyedi igényeinek teljesítése.

 

Az elmúlt évek során a MikroT Kft. közel két millió darab konstantán alapú fólia típusú nyúlásmérő bélyeget gyártott, ebből 1,5 millió u.n. rozetta típusú 350 ohmos híd-bélyeget az amerikai General Electric morrisoni gyára számára. Ezeket a bélyegeket autóipari célokra kifejlesztett „transducer”-ekbe építették be. Másik fontosabb együttműködö partnerünk a magyar KALIBER Kft., (www.kaliberusa.com). A cég nyúlásmérő bélyegeinket erőmérő cellákba alkalmazta érzékelő elemként.